hu | en

nagykovácsi, családi ház
erdőalja utca 4.
2003

A Dániából hazaköltözött családfő olyan egyszerű, letisztult épületet kért, amelynek építészeti világa nem idegen a falu hangulatától. A kétszintes magastetős lakóházat a keskeny és lejtős telek nyugati oldalára telepítettük. Az utcáról hosszú kerti lépcsőn haladva érhetjük el a nappali-étkező szintet. Az alaprajz középre szigetszerűen behúzott vizes blokk természetes egyszerűséggel választja el egymástól a nappalit és az étkezőt. A völgy felöli oldalon a nappalihoz fedett terasz csatlakozik, amelyről remek kilátás nyílik a falura és ez egyben a nyáresti borozások helyszíne. A hálószobák szintjére egykarú lépcsőn jutunk le. A földszinti hálók teraszajtóval kapcsolódnak a kerthez. Az alacsony költségvetésű épület hagyományos szerkezetű, homlokzata bontott téglával burkolt, ezt egészítik ki a fa korlátok, a fa födém és a fedett teraszok natúr fa ácsszerkezete.

építész tervező:
Földes László

építész munkatárs:
Fuferenda Edit

terv: 2003
épült: 2003

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10