hu | en

duplex
Komárom-Esztergom county
2009

We were charged to design a family house for two generations in a small town. A main street with heavy traffic runs along the northern side of the plot which is bordered by a steep hillside on the southern side. To achieve the possibility of peaceful cohabitation, separate buildings were created for the older and younger couples. A protected courtyard with intimate atmosphere was enclosed by the houses forming an L-shape. The younger couple lives in the street wing with a built-in attic; and the other wing was held by the elder couple. All rooms were orientated to the green courtyard with terraces, flanked by fixed blinds of timber. The walls were clad with rough bricks from demolished buildings; the frames of openings were made from larch. Next to the entrances, shading walls were built of “Light Transmitting Concrete” (LiTraCon), which is a Hungarian invention of Áron Losonczi.


architects:
László Földes
Orsolya Gönczi
Klaudia Volf

interior architect:
Hajnal Győri-Nagy

light transmitting concrete:
LiTraCon
Áron Loconczi

plan: 2008
completed: 2009

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13